SURPRIZĂ! ANDREEA MARIN și-a mai descoperit o "soră"! Vezi ce spune despre ea!

http://www.bu.edu/sth/files/2011/04/red_beads.gif

Andreea Marin este o optimistă incurabilă, după cum ea se autocaracterizează, dar și o fire boemă. În periplul ei prin țară, vedeta vede multe locuri frumoase în care nu rezistă să nu se imortalizeze. Recent, ”fosta zână a surprizelor” s-a pozat pe un câmp cu floarea-soarelui.


Andreea Marin, prin călătoriile ei prin țară, a oprit în dreptul unui lan cu floarea-soarelui, în care nu a rezistat să nu se fotografieze. Vedeta a postat imaginea pe Facebook, cu un comentariu extrem de optimist, în care spune că este ”soră” cu respectiva plantă. Motivul? Este unul cât se poate de simpatic.
”Întotdeauna am simțit că eu și floarea-soarelui suntem surori: căutăm mereu să-ntoarcem chipul, zâmbetul și gândul spre lumină...”, a scris Andreea Marin pe Facebook.
Andreea Marin are o soră mai mică, pe nume Cristina.

INFO
Floarea-soarelui (Helianthus annuus) este o plantă anuală din familia Asteraceae, nativă din America. Este una din plantele cele mai cultivate pentru semințele bogate în ulei.
Frunzele sunt mari, întregi, pețiolate și cordate. Tulpina se termină cu un singur calatidiu sau, uneori, este ramificată și are mai multe inflorescențe. Calatidiile sunt mari, cu receptaculul plan, având culoare galbenă. Semințele sunt bogate în ulei, conținând, fără coaja fructului, circa 55% ulei comestibil și cu întrebuințare industrială, de exemplu, la fabricarea săpunului. Turtele rămase ca reziduuri de la extragerea uleiului alcătuiesc un nutreț concentrat, bogat în proteine brute și digestibile.
Perioada de semănare este din aprilie până în mai. Este o plantă anuală. În credința populară, se spune că floarea-soarelui își întoarce ”pălăria” după soare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More