Cutremur in showbiz-ul autohton: trupa Akcent s-a destramat! Scandal monstruos de la bani si pentru numele formatiei! Vezi aici in detaliu culisele divergentelor care se vor rezolva la tribunal

http://www.bu.edu/sth/files/2011/04/red_beads.gif

Sute de mii de fani sunt cu ochii in lacrimi! Akcent, cea mai de succes trupa de baieti a ultimulor ani, infiintata in 2001, s-a destramat, insa membrii trupei au omis, deocamdata, sa faca un anunt oficial. Asta pentru ca baietii nu s-au despartit nici pe departe pe cale amiabila, iar WOWbiz.ro prezinta, in premiera, toate detaliile acestei situatii inclestate, in care se razboiesc doua tabere: Adrian Sina versus Mihai Gruia si Sorin Brotnei.

Au lansat hit dupa hit, sunt unii dintre cei mai de succes artisti romani de peste hotare, iar contul lor oficial de Facebook numara peste 2.300.000 de fani, clasandu-se pe locul al treilea, dupa Inna si Alexandra Stan. Asa arata trupa Akcent, la debut, in anul 2001, odata cu lansarea piesei "Ti-am promis"

Au rezistat impreuna timp de 12 ani, traseul lor muzical fiind incununat de glorie, de la hit-ul de debut “Ti-am promis” si pana la “Chimie intre noi”, ultimul single oficial. Insa povestea Akcent a ajuns la final, spre dezamagirea si disperarea sutelor de mii de fani, atat din tara, cat si din strainatate, ai caror idoli sunt. Trupa, in formula Adrian, Mihai si Sorin (n.r. Marius Nedelcu, cel de-al patrulea component, a parasit formatia in 2008) si-a sistat activitatea in urma cu aproximativ o luna, in momentul in care au terminat de onorat cateva contracte deloc de neglijat, in strainatate. O perioada, au stat in stand-by, sperand sa-si reglementeze problemele, insa nu au reusit sa se inteleaga, astfel incat acum se afla in plin razboi. Pe de-o parte Adrian Sina, iar de cealalta Mihai Gruia si Sorin Brotnei.
Trupa Akcent si-a incetat activitatea in urma cu o lunaDar s-o luam cu inceputul. Neintelegerile si-au facut loc in sanul trupei de mai multa vreme, mai exact de aproximativ un an, respectiv in momentul in care Adrian s-a gandit sa se impuna si sa le pretinda colegilor sa primeasca un procent mult mai mare, din concerte. Asta, in contextul in care oricum incasa dublu decat ei, intrucat, in vremurile bune, toti au cazut de acord ca, dupa plecarea lui Marius Nedelcu, Adrian sa primeasca si partea acestuia, pentru ca era considerat liderul trupei si pentru ca se implica mai mult pe partea de compozitie. Insa pretentiile ridicate, mai nou, de catre Sina, li s-au parut nefiresti colegilor lui si de aici au pornit disensiunile, care s-au dovedit a fi fara cale de rezolvare. Insa au mai rezistat impreuna, pana la sfarsitul lunii iulie, de dragul contractelor in strainatate, care le aduceau cel putin 10.000 de euro pentru fiecare spectacol.
 
Adrian si-a inceput cariera solo de cativa ani, dar acum vrea sa continue singur sub titulatura AkcentIn privinta separarii, cei trei s-au inteles, dar n-au comentat nimic, public, despre despartire, preferand sa tina totul ascuns. De o luna, Akcent nu mai exista in formula Adrian, Mihai si Sorin, insa, surpriza, liderul trupei vrea sa continue, solo, sub acest brand. Ce-i drept, numele Akcent ii apartine, moral, lui Adrian, intrucat in anul 1999, el a lansat trupa in formula de doi, pastrand acest nume si ulterior, odata cu debutul oficial al formatiei, in formula de patru, in anul 2001. Cert este faptul ca, in prezent, brand-ul Akcent este inregistrat la OSIM pe numele celor trei componenti, iar de aici s-a ivit un alt set de probleme, unele cu adevarat spinoase, care au instalat razboiul declarat intre ei. Pentru ca, dupa separare, Adi si-a dorit sa cante in continuare sub titulatura care l-a consacrat, numai ca Sorin si Mihai nu au fost de acord sub nici o forma. Mihai si Sorin sunt actionari, impreuna, la o casa de discuriAsa se face ca ambele parti au ajuns acum sa discute prin intermediul avocatilor, insa sansele de a cadea la invoiala sunt minime, astfel incat, cel mai probabil, conflictul va ajunge sa se solutioneze la tribunal. Indarjirea exista de ambele parti, lupta orgoliilor si a neintelegerilor reusind cu succes sa umbreasca toata gloria celor 12 ani, in care Akcent a fost una dintre cele mai apreciate si iubite trupe romanesti, reusind sa scrie istorie in showbiz-ul romanesc de dupa anul 2000.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More