Salonul "Regina Maria" de pe Domeniile Stirbey, unde sambata va avea loc petrecerea de nunta a Gabrielei Vranceanu-Firea cu Florentin Pandele, arata ieri ca un furnicar. Pregatirile erau in toi, iar maestrul bucatar, cel care a facut meniul si a preparat mancarea si pentru intalnirea staffului NATO de la Brasov, nu-si vedea capul de treaba.
Vor veni cu caleaşca
Gabriela Firea şi alesul său vor ajunge la restaurant cu o caleaşcă şi vor păşi pe un covor roşu care va acoperi aleea din faţa salonului. Pe terasă, firma care s-a ocupat de decoruri a ţinut să amplaseze canapele albe din piele, pentru ca invitaţii care vor dori să iasă să stea la o discuţie mai intimă sau să ia aer, să o poată face în condiţii de confort maxim.
Mesele de nuntă vor avea pe ele aranjamente florale bogate, cu flori speciale: trandafiri, hortensii şi frezii. Florile nu sunt albe, ci colorate, după cum ne-a spus coordonatoarea de evenimente a Domeniului Stirbey, Geanina Nicolae.
Muzica va fi pentru absolut toate gusturile, de la populară până la uşoară şi chiar manele, unde invitat de cinste e Adi Minune.
Reînnodarea jurămintelor va dura o jumătate de oră
Pentru că mirii s-au cununat deja religios, sâmbătă va avea loc, de fapt, doar petrecerea, amânată de doliul Gabrielei Firea. Cu toate acestea, ea şi soţul său îşi vor reînnoi jurămintele la capela Domeniului Stirbey, unde slujba va dura o jumătate de oră. Invitaţii care vor participa şi la ceremonia religioasă vor fi acolo la ora 19,30, iar cei care vin doar la restaurant vor intra în salon la ora 20.00. În faţa bisericuţei vor fi aşezate, pe covor roşu, 150 de scaune albe.
Meniul de nuntă al Gabrielei Vânceanu Firea: peşte cu sos de şampanie, sarmale şi fântâni de ciocolată
Maestrul bucătar al restaurantului Stirbey, unde sâmbătă va avea loc nunta Gabrielei Vrânceanu Firea cu primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a pregătit un meniu savuros pentru cei aproape 600 de invitaţi.
Astfel, la gustarea rece se vor servi pate de ficat de gâscă cu kiwi şi mango, tartine cu icre negre, creveţi, ruladă de brânză şi şuncă Parma cu pepene galben. O oră mai târziu, la 21.30, mesenii se vor bucura de un fajitas de vită cu sos de iaurt, reţetă tradiţională mexicană vestită pentru combinaţia de arome şi condimente de diverse culori. Preparatele din peşte vor fi servite după o altă oră şi constau într-un medalion de somon şi aşlău cu sos de şampanie şi legume wok. Nelipsitele sărmăluţe în foi de viţă dar şi varză vor fi puse pe masă la miezul nopţii, după care, spre ora 1.00, vine şi friptura, tornedo de vită şi piept de pui la grătar cu cartofi gratinaţi şi legume. La ora 2.00 se serveşte îngheţata şi la ora 3.00 tortul. Spre ora 5.00 dimineaţa petrecăreţii se vor putea delecta cu o ciorbă de potroace. Pe mese vor fi doar aranjamente florale, nu şi fructe. Acestea vor fi aştezate pe alte mese, în cascadă, după cum spun cei de la Stirbey. În plus, două fântâni de ciocolată vor fi la dispoziţia nuntaşilor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu