TITUS MUNTEANU a murit. Realizatorul tv care a inventat "Şcoala vedetelor"

http://www.bu.edu/sth/files/2011/04/red_beads.gif

http://www.presaonline.com/upload/media/t/ti/titus_munteanu___profesorul__care_lanseaza_vedete.jpgTITUS MUNTEANU a murit. TITUS MUNTEANU a fost realizator de emisiuni de divertisment al TVR-ului, omul ce a adus ”Surprize, surprize” şi a inventat ”Şcoala vedetelor”.

Scoala Vedetelor
Scoala Vedetelor
TITUS MUNTEANU A MURIT. Titus Munteanu a murit, la 70 de ani, din pricina unui stop cardio respirator.
Realizatorul TV era internat de aproximativ două săptămâni în spital, pentru mai multe afecţiuni, la secţia de Terapie Intensivă. Titus Munteanu a murit la Spitalul "Marius Nasta" din Capitală. Familia a interzis medicilor să ofere detalii despre starea de sănătate a fostului realizator TV, înainte de decesul acestuia.
Titus Munteanu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de programe TV, cu aproape 50 de ani de carieră. Printre cele mai populare emisiuni ale sale se numără „Şcoala vedetelor“ (cu care în 1996 a fost premiat cu Trandafirul de Argint la Montreux - cel mai mare festival de televiziune din lume), „Numai cu acordul minorilor“ şi „Televiziunea copiilor“.
Celebrul realizator a acordat un interviu la sfârşitul lunii noimebrie pentru Libertatea.ro, în care a vorbit despre Şcoala Vedetelor şi despre foştii săi elevi.
Titus Munteanu  isi leaga numele de ascensiunea a numeroase vedete din Romania. Printre acestea: Calin Goia, Nadine, Adi Despot, Diana Munteanu, Kitty Cepraga, Calin Geambasu sau raposata Malina Olinescu.
A fost vreunul din "Şcoala vedetelor" despre care aţi simtit că n-àre talent şi, totusi, a ajuns departe?
Chestia asta cu ajunsul departe fără talent am vazut-o destul de des în ultimul timp dar vă asigur ca e o chestiune de conjunctură la care participă cu brio tehnica de înregistrări audio. La "Şcoala vedetelor" am ştiut exact ce caut. Asta nu înseamnă că n-am făcut şi greşeli la selecţia interpreţilor, în dorinţa de a găsi solişti cât mai originali, foarte expresivi. După câteva repetiţii intensive în care interpretul nu a reuşit să ajungă la nivelul cerut, a fost eliminat. Deci un interpret care cânta fals, este inexpresiv, nu are cum să ajungă departe. .

De care elev sunteţi cel mai mândru?
Este foarte complicat şi totuşi foarte simplu. Sunt foarte mândru de ŞCOALA VEDETELOR -1 fiindcă toţi elevii s-au realizat şi am fost o echipă foarte unită, în ciuda diferenţei de vârstă. Proiectul acesta a avantajat ambele părţi. Brusc m-am simtit foarte aproape de vârsta lor printr-o abordare nouă a subiectelor şi printr-o nouă atitudine.Ei
au avut de câştigat notorietate!

Ce mai fac starurile de la ŞCOALA VEDETELOR?
Călin Goia


Călin a fost una dintre cele mai apreciate apariţii la «Şcoala Vedetelor» şi ca dovadă a acestui lucru stă faptul că în ziua de azi este solistul uneia dintre cele mai apreciate formaţii din România, Voltaj. Ce-i drept, imaginea lui s-a schimbat din anii '90 încoace având în vedere că la vremea respectivă avea plete, scrie Click.ro.

În 1998, după promovarea de la Şcoala Vedetelor, Călin a devenit solist la Voltaj şi doar la un an după aceea trupa a câştigat trofeul "Microfonul de aur" pentru cel mai bun album rock. De atunci, Călin Goia şi Voltaj sunt în continuă ascensiune.


Adrian Despot


Adrian Desopt s-a făcut remarcat aproape imediat la Şcoala Vedetelor. Vocea lui puternică şi influenţele rock ale melodiilor pe care le cânta aducându-i renume în acea perioadă în care muzica rock era foarte consumată în România. După Şcoala Vedetelro, Adi Despot a devenit solist al faimoasei trupe Viţa de Vie iar primul album pe care l-au lansat împreună a fost «Rahova». Cu Despot la voce, trupa Viţa de Vie devine una dintre cele mai apreciate din România, având în vedere sunetul occidental adoptat. Trupa lui Despot continuă să susţină concerte live având deja un public dedicat.



Călin Geambaşu


Călin Geambaşu a făcut primii paşi în cariera de muzician şi compozitor la «Şcoala Vedetelor» unde s-a remarcat ca un adevărat profesionist în muzică. S-a ridicat repede şi alături de regretata Mălina Olinescu, colegă de-a sa de la Şcoala Vedetelor, care a decedat pe data de 12 decembrie 2011, a obţinut în 1996 premiul al III-lea la Festivalul Naţional de Muzică Românească „Mamaia”, la secţiunea „interpretare”.

După aceea Geambaşu a activat o perioadă în trupa No Coment ca apoi să renunţe la proiect şi să plece în Germania unde a colaborat cu formaţia tatălui său, Petre Geambaşu. În prezent, Călin Geambaşu este implicat în multe proiecte muzicale de succes.


Nadine


Nadine avut şi ea una dintre cele mai apreciate apariţii la Şcoala Vedetelor de unde a debutat într-o carieră de invidiat. Nadine (nume real Nadine Emilie Voindrouh) a debutat în 1995 la TVR cu „Şcoala Vedetelor" avându-l ca mentor pe Titus Munteanu. Din 1998, a realizat emisiunile „Banc Show", „Trăieşte vara cu Nadine", „Nadine Show", „Sex cu Nadine". În muzică s-a remarcat cu mai multe albume solo, precum „Unde eşti", „Fericirea ta", „Prima iubire". Totodată, a avut apariţii şi într-o serie de filme, precum „After" (2011), „Gunheavy" (2008), „Oblivion 2: Blacklash" (1996), „Oblivion" (1994).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Distribuie

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More